החשיבות של צילום וידאו לעריכת צוואה
- יוסי הרשקוביץ
כאשר אנו עורכים צוואה לאדם שהינו בא בימים, למשל מעל גיל 70, יתכן שכאשר צוואתו תוגש לביצוע אצל רשם הירושה, תוגש התנגדות לצו קיום הצוואה, בטענה לפיה אותו אדם לא היה כשיר מנטלית לערוך צוואה. משום כך, רצוי מאד להסריט את המעמד של עריכת הצוואה: צפייה בסרטון עריכת הצוואה, הקראת הצוואה וחתימה על הצוואה, יכולה לנטרל חששות מסוג זה. כאשר ישנה התרשמות בלתי אמצעית במעמד הצוואה, נחסכים סכסוכים משפטיים אפשריים בין היורשים או היורשים בכוח. עקב המהפכות הטכנולוגיות של היום, ניתן לצלם זאת גם בטלפון הנייד ולשמור אותם בענן, שימתינו ליום בו יזדקקו להם.
כמו כן, ההמלצה לאלו שרוצים לערוך צוואה בגיל מבוגר, היא טרם הפנייה לעורך הדין לעריכת צוואה, לפנות למומחה פסיכו-גריאטריה, שיעניק חוות דעת רפואית, לפיה אותו מצווה הינו כשיר לערוך צוואה. גם חוות הדעת הזאת, שעלותה אינה גבוהה, תסייע לרשומים בצוואה ביום פקודה.
לקריאה נוספת
העדפה בצוואה: האם צילום מעמד הצוואה פותר את האפשרות להתנגדות לצוואה? לא בהכרח!
מקרה מעניין שעלה לאחרונה בבית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון מדגים את החשיבות של עריכה מדויקת ותקינה של צוואהואף את העובדה כי עצם צילום מעמד
צוואה הדדית – הסתמכותם של בני הזוג כל אחד על צוואתו של משנהו
צוואות הדדיות היא החלטה משותפת שנעשית בדרך כלל כאשר בני זוג מעוניינים שאחד מהם יקבל את כל הרכוש במקרה של מוות של אחד מבני הזוג.
עו"ד צוואות יוסי הרשקוביץ: "ירושה יכולה לפעמים גם לשמש כר פורה לסכסוכים בין יורשים"
הירושה, קרי העברת רכוש וממון שהמנוח צבר בחייו ליורשיו הקרובים אליו, הינה מנהג עתיק יומין. כבר בספר בראשית אומר אברהם לאדני: "…הֵן לִי לֹא נָתַתָה